Málokdo věřil tomu, že se podaří získat hvězdy NHL do hokejově laděného seriálu České televize Poslední sezona. Po měsících složitých jednání a koordinací časových harmonogramů hokejových hvězd a hereckých celebrit se nakonec v úterý 2.srpna...

Popis

Málokdo věřil tomu, že se podaří získat hvězdy NHL do hokejově laděného seriálu České televize Poslední sezona. Po měsících složitých jednání a koordinací časových harmonogramů hokejových hvězd a hereckých celebrit se nakonec v úterý 2.srpna všichni sešli v liberecké Tipsport aréně, aby před televizními kamerami sehráli za bouřlivého skandování rozhodující utkání. Do Liberce kvůli této show přijelo více než šest tisíc diváků, desítky novinářů a fotoreportérů. Hala byla v obležení.

Málokdo ale ví, že celé utkání vedle seriálového štábu také zaznámenával přenosový vůz České televize, který se proslavil svojí profesionalitou při přenosech z pražského MS v hokeji. V seriálu totiž nesmí být nic amatérského, ani televizní přenos hokeje. Desetidílný televizní seriál Poslední sezona je situován do atraktivního prostředí vrcholového hokeje. Jde o tradiční český fenomén, hokej je u nás druhým nejpopulárnějším sportem. V Česku jde v jistém směru o kultovní záležitost, v minulosti s takřka politickým nábojem. Dokáže na vrcholné úrovni vyvolávat masové emoce a rozdělovat zaryté příznivce i náhodné fanoušky na nesmiřitelné tábory. Největší hvězdy tohoto sportu dokáží vzbuzovat proměnlivé vášně od zbožňování k naprostému zatracení.

O popularitě hokeje svědčí trvalý zájem publika i médií, a to nejen o domácí soutěže, ale i o uplatnění našich největších hvězd v nejprestižnější světové soutěži NHL. Obrovský ohlas úspěchů národních týmů českých hokejistů ukazuje na širokou popularitu hokeje napříč generacemi i sociálními vrstvami, navíc se jedná o sport pozitivně vnímaný ženami. Všechny tyto skutečnosti zakládají širokou cílovou skupinu potenciálních diváků a tvoří předpoklad vysoké sledovanosti seriálu s tímto námětem.

Seriál Poslední sezona je příběhem profesionálního hokejisty, který končí úspěšnou kariéru v NHL a vrací se do vlasti. Má slávu, má peníze, je na celý život zajištěn, nic nebrání tomu, aby opustil divoký svět ledního hokeje a konečně žil klidný, šťastný, spokojený život se svou rodinou a přáteli. Lidský osud se však málokdy ubírá jasně vytýčeným směrem, v lidské povaze je naopak zakódováno šlapat tou nejobtížnější cestou. Ani tak silný člověk, jakým je špičkový sportovní profesionál, se nemůže vyhnout poznání, že poslední sezona je tou vůbec nejtěžší, že její zápasy bolí nejvíce, že lidský osud je mnohem složitější a záludnější než všechna lidská přání a představy. Takové poznání se nevyhne ani ostatním postavám vyprávění, mužům i ženám, jejichž životy se tím či oním způsobem protínají na zářící ploše ledové arény.