Porušený slib
Typ:
film
Žánr:
drama, mystery, romantický, tv film
Délka:
95 min
Země:
USA/Kanada, 1987
Hlavní postavou příběhu je katolický kněž, otec Josef McMahon, který se jednoho večera stane svědkem vraždy mladého muže, který je ubodán k smrti neznámým mužem. Poskytne umírajícímu, který místo aby označil svého vraha mluví o marnosti pomsty,...

Popis

Hlavní postavou příběhu je katolický kněž, otec Josef McMahon, který se jednoho večera stane svědkem vraždy mladého muže, který je ubodán k smrti neznámým mužem. Poskytne umírajícímu, který místo aby označil svého vraha mluví o marnosti pomsty, poslední útěchu a pod vlivem tohoto zážitku se rozhodne o mrtvém dozvědět víc. Zjistí, že šlo o muže známého pod jménem Stuart Chase, který ovšem žil pod několika dalšími jmény a zlomil srdce několika ženám, které pak opustil. Společně s Chaseho zhrzenou milenkou Nim Fitzpatrick se McMahon rozhodne pustit do pátrání po vrahovi.

Hlavním podezřelým se brzy stává Dan Phelan, jehož manželka byla jednou z Chaseho ctitelek, ale pátrání McMahona a Nim přivede také do galerie, jejíž majitelka Gene Drumm se marně pokoušela svými penězi koupit Chaseho lásku. Současně je s každým setkáním McMahon stále více přitahován k Nim, až nakonec podlehne jejímu koketování a poruší svůj slib celibátu. Další den je sice připraven se kát a přestože se Nim pokouší ve vztahu pokračovat, McMahon odmítá, ale současně začíná uvažovat o své budoucnosti. Jeho láska k Nim přitom není jedinou pochybností, přidává se k ní také řada dalších pochyb o katolické církvi a jeho poslání kněze.