Pollock
Typ:
film
Žánr:
drama, životopisný
Délka:
122 min
Motto:
Jsem-li uvnitř obrazu, neuvědomuji si, co dělám...
Rok:
2000
Kamarádi, umělci a milenci, Jackson Pollock a Lee Krasnerová jsou středem pozornosti newyorské umělecké scény. Když Krasnerová zanedbává svou práci, aby se jeho dostala do popředí, Jackson to odhalí. Oba odjedou na venkov a vezmou se. Brzy...

Popis

Kamarádi, umělci a milenci, Jackson Pollock a Lee Krasnerová jsou středem pozornosti newyorské umělecké scény. Když Krasnerová zanedbává svou práci, aby se jeho dostala do popředí, Jackson to odhalí.

Oba odjedou na venkov a vezmou se. Brzy Pollock vytvoří dílo, které ho zařadí mezi první celosvětově proslulé moderní malíře v Americe. Se slávou a štěstím ale přichází i náladovost a silné pochybnosti a zanedlouho Pollockův život hrozí neodvratitelným krachem.

Na OSCARA nominovaný Ed Harris přichází jako režisér i představitel hlavní role ve filmu POLLOCK - obdivuhodně natočeném, dojemném dramatu o legendárním americkém malíři Jacksonovi Pollockovi.

Film POLLOCK - nominace na OSCARA - Nejlepší herec - Ed Harris. Držitelka OSCARA - Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Marcia Gay Harden.