Lurene Hallett je osamělá středostavovská panička z Texasu počátku šedesátých let, která obdivuje rodinu Kennedyů, zvláště pak Jackie, s níž se cítí přímo duševně spřízněna. Když zjistí, že prezident a první dáma budou 22. listopadu roku 1963 v...

Popis

Lurene Hallett je osamělá středostavovská panička z Texasu počátku šedesátých let, která obdivuje rodinu Kennedyů, zvláště pak Jackie, s níž se cítí přímo duševně spřízněna. Když zjistí, že prezident a první dáma budou 22. listopadu roku 1963 v Dallasu, spěchá na letiště, aby je pozdravila.

Bohužel se jí však nepodaří dorazit včas, a když pak projíždí dallaskými ulicemi, všimne si najednou podivného zmatku. Jakmile se dozví, že John Kennedy byl zavražděn, umíní si, že musí jet do Washingtonu, aby mohla být s Jackie na pohřbu. Její obhroublý a omezený manžel Ray jí odmítne půjčit auto, musí proto jet autobusem - tam se seznámí s černochem Johnsonem a jeho pětiletou dcerkou Jonell Lurene mluví jen o Kennedym a černošské osazenstvo autobusu se na sebe jen nechápavě dívá.

Avšak po nehodě autobusu Lurene zjistí, že Johnsonovo skutečné jméno je Cater a že svou dcerku unesl z dětského domova a směřuje do Philadelphie. Trojice ukradne auto a uniká před policií. Lurene doufá, že se do Washingtonu dostane na Kennedyho pohřeb včas.