Sovětská filmová pohádka o princezně a bohatýru zpracováváv slavnou Puškinovu báseň "Ruslan a Ludmila". Vypráví o krásné dceři kyjevského knížete Vladimíra Slunéčka, která se měla státi ženou bohatýra Ruslana. Ze svatební hostiny byla však...

Popis

Sovětská filmová pohádka o princezně a bohatýru zpracováváv slavnou Puškinovu báseň "Ruslan a Ludmila". Vypráví o krásné dceři kyjevského knížete Vladimíra Slunéčka, která se měla státi ženou bohatýra Ruslana. Ze svatební hostiny byla však unesena čarodějem Černomorem. Zrůdný trpaslík, jehož moc a kouzlo bylo ukryto v mohutném vousu, chtěl získati přízeň Ludmily dary nevídané krásy a neslýchané ceny.

Avšak Ludmila zůstala svému milovanému Ruslanovi věrnou. Ruslan na své pouti za nevěstou bojoval s draky, projel mnoho zemí, avšak nakonec přece vyprostil Ludmilu z Černomorova zajetí. Lstivému a žárlivému Farlafovi se nepodaří nadlouho radovati se z toho, že unesl ve spánku omráčenému Ruslanovi Ludmilu.

Když Ruslan zachránil Kyjev před obležením nepřátel a probudil Ludmilu ze spánku, do kterého upadla po přepadení Farlafem, nadobro zvítězil nad svým sokem.