Paříž patřila v dobách tuhého komunismu ve střední Evropě k vysněným metám každého, kdo toužil cestovat. V době téměř neexistujících hranic a sjednocené Evropy se může do překrásného města na řece Seině vypravit každý. Vychutnat si pohled z...

Popis

Paříž patřila v dobách tuhého komunismu ve střední Evropě k vysněným metám každého, kdo toužil cestovat. V době téměř neexistujících hranic a sjednocené Evropy se může do překrásného města na řece Seině vypravit každý. Vychutnat si pohled z legendární Eiffelovy věže, která byla postavena ke 100. výročí Velké francouzské revoluce, projít se Louvrem - původně královským palácem, dnes jednou z nejvýznamnějších světových galerií, obdivovat krásu kostela Notre Dame a tak dále.

Tvůrci dnešní epizody Podob světové kultury se zaměřili na osobnosti, zejména na autora moderní tváře Paříže, prefekta Haussmanna, z jehož popudu vznikla celá řada dnes obdivovaných dominant města. Vydáme se však i po stopách skladatele Offenbacha, básníka Baudelaira či fotografa Nadara.