Po právu (TV seriál)
Typ:
seriál
Žánr:
drama, kriminální
Délka:
60 min
Motto:
Americký kriminální seriál, inspirován skutečnými událostmi.
Rok:
2006
Skutečnost, že za mřížemi končí i nevinní lidé, přivedla soudce Kyle McLachlana k rozhodnutí stát se šéfem projektu na ochranu nespravedlivě obviněných. K ruce má šikovného parťáka, ex-poldu Jasona O´Mara, který neúnavně shání důkazy. Tolik...

Popis

Skutečnost, že za mřížemi končí i nevinní lidé, přivedla soudce Kyle McLachlana k rozhodnutí stát se šéfem projektu na ochranu nespravedlivě obviněných. K ruce má šikovného parťáka, ex-poldu Jasona O´Mara, který neúnavně shání důkazy.

Tolik právníků, advokátů a soudců vynakládá nezměrné úsilí na to, aby lidi dostávali do vězení, až se objeví skupina jim zdánlivě podobných, kteří začnou usilovat o pravý opak. Tento seriál vypráví o těch, kteří pomáhají křivě obžalovaným a nespravedlivě odsouzeným.

Každý rok jsou stovky a tisíce nevinných mužů a žen nařčeny ze zločinů, které nikdy nespáchaly. Liknavá práce policie, falešná svědectví, zaujatá justice, máte pocit, že se vás tyto problémy přímo netýkají? Mrknutím oka se díky nedokonalému systému ze spořádaného člověka stane zločinec a vyvrhel společnosti. Alarmující je, že počty nevinně odsouzených, kteří bez zbytku naděje na spravedlnost odpykávají trest za mřížemi, každým rokem stoupají, zatímco ti, co vyřkli nespravedlivý ortel, beztrestně kráčí na svobodě.

Nevinní konečně našli svého zastánce v charismatickém právním zástupci Davidu Swainovi. Legendární advokát Swain je vedoucím neziskové organizace Justice Project, jež sdružuje převážně mladé právníky, kteří se snaží vyvrátit křivé obžaloby, nevinné odsouzené dostat ven z vězení a na jejich místo popohnat skutečné pachatele. Zůstává otázkou, zda se egoistický Swain do tak náročného úkolu pustil ze ctižádostivosti nebo z úcty ke spravedlnosti. K jeho velkému štěstí má k ruce skvělého parťáka bývalého policistu Charlese Contiho.