Je mírné léto s příjemným počasím a na pobřeží Severního moře panuje příjemný poklid. Místní obyvatelé se věnují každodenním drobnostem, turisté si užívají prázdninové pohody. Centrála organizace Greenpeace v Hamburku však právě v tuto dobu...

Popis

Je mírné léto s příjemným počasím a na pobřeží Severního moře panuje příjemný poklid. Místní obyvatelé se věnují každodenním drobnostem, turisté si užívají prázdninové pohody. Centrála organizace Greenpeace v Hamburku však právě v tuto dobu dostane šokující a děsivou informaci od expedice, která pod hlavičkou Greenpeace zamířila do ledových vod Arktidy. Ta totiž objevila obrovský ledovec téměř o rozloze Francie, který se v důsledku zvýšeného oteplování země utrhl a nyní hrozí, že sklouzne do moře, čímž zvedne obrovskou vlnu, která by mohla ohrozit velkou část severního pobřeží Evropy.

Členové Greenpeace okamžitě informují německé úřady a varují před hrozící ekologickou katastrofou, odpovědná místa však jejich varování neberu vážně. O necelé dva dny později se však hrozba stane skutečností. Ledovec se zhroutí do vln oceánu a první obětí obrovské vln se stane výzkumná loď, která před nebezpečím varovala. Vlna míří přímo na Německo, a přestože se všichni snaží zachránit co největší počet obyvatel, jsou následky katastrofy, která uprostřed noci smete na severním pobřeží vše, co jí stojí v cestě, hrůzné.