Plechová kavalérie
Typ:
seriál
Žánr:
drama
Délka:
52 min
Motto:
7x52 minut (tv-seriál)
Země:
Československo, 1979
Plechová kavalerie je sedmidílný televizní seriál Československé televize z roku 1979 podle námětu Jaroslava Dietla v režii Jaroslava Dudka. Vypráví o brigádě kombajnérů z Nepomuku na Plzeňsku a o jejich vedoucím Vítu Kubánkovi (Jan Hartl)....

Popis

Plechová kavalerie je sedmidílný televizní seriál Československé televize z roku 1979 podle námětu Jaroslava Dietla v režii Jaroslava Dudka.

Vypráví o brigádě kombajnérů z Nepomuku na Plzeňsku a o jejich vedoucím Vítu Kubánkovi (Jan Hartl). Brigáda se v prvním díle vydává na žně na Slovensko. Na místo vedoucího výpravy dosadí ředitel JZD Kahovec (Jaroslav Moučka) rostlino-lékaře Kubánka.

V dalších dílech dochází ke dochází konfliktům mezi Kubánkem a kombajnérem Strakou. Kubánek nakonec díky podpoře kombajnéra Holečka (Vladimíra Menšíka) vítězí ve sporech a před brigádou začíná mít konečně autoritu. Během pobytu na Moravě se Kubánek zamiluje do Zuzany Šímové (Lenky Kořínkové). Předposlední díl vypráví o dalším konfliktu Straky a Kubánka. Vše vyšetřuje VB a ředitel Kahovec nakonec odvolává Kubánka z funkce. V posledním díle přichází happyend. Kubánek je poslán zpět k brigádě, neboť policie prokáže vinu Bohoušovi Strakovi.