Planeta teror
Typ:
film
Žánr:
thriller, akční, sci-fi, horor
Délka:
105 min
Motto:
Jistota je kulomet...
Země:
USA, 2007
Po Tarantinově thrilleru Auto zabiják (Death Proof) následuje druhý film z projektu Grindhouse, Rodriguezova Planeta Teror (Planet Terror). Manželé Dakota a William (Marley Shelton a Josh Brolin) pracují v nemocnici jako doktoři. Jejich dnešní...

Popis

Po Tarantinově thrilleru Auto zabiják (Death Proof) následuje druhý film z projektu Grindhouse, Rodriguezova Planeta Teror (Planet Terror).

Manželé Dakota a William (Marley Shelton a Josh Brolin) pracují v nemocnici jako doktoři. Jejich dnešní šichta vypadá spíš na funus. Čekárnu zaplavuje dav potrhaných lidí z města. Symptomy jsou podezřele shodné: nepřítomný pohled a odpudivé hnisající rány. Mezi zraněnými je i tanečnice Cherry (Rose McGowan), která přišla o nohu při jednom z útoků. Její parťák Wray (Freddy Rodriguez) spěchá do špitálu, aby jí kryl záda.

I když bez nohy, Cherry ještě nezatančila svoje poslední číslo. Jak se vředy pokrytí spoluobčané proměňují v zuřivé agresory, Cherry a Wray vedou skupinku náhodných bojovníků do divoké noci. Budoucnost nenabízí nic než miliony nakažených a nespočet mrtvých. Jen několik (zatím) šťastných hledá poslední bezpečné útočiště na planetě Teror.

V dalších rolích hrají Bruce Willis, Quentin Tarantino a také známý trikový specialista a režisér Tom Savini (např. Noc oživlých mrtvol).