Pistolník
Typ:
film
Žánr:
western
Délka:
91 min
Motto:
Spravedlnost je slepá...
Země:
USA/Kanada, 1997
Michael Atherton je svědkem, jak tři muži mučí prostitutku Wendy. Všechny je zastřelí a Wendy odveze do města. Vince, muž, který nechal Wendy zbičovat, se dozví, že unikla. Zuří a pošle své muže, aby dopadli Wendy i jejího zachránce. Michael...

Popis

Michael Atherton je svědkem, jak tři muži mučí prostitutku Wendy. Všechny je zastřelí a Wendy odveze do města. Vince, muž, který nechal Wendy zbičovat, se dozví, že unikla. Zuří a pošle své muže, aby dopadli Wendy i jejího zachránce.

Michael se zatím ve městě v saloonu, kde zapíjí svůj úspěch, dostane do konfliktu s místními. Pomůže mu chlapík jménem Kyle, který městem jen projíždí.

Šerif ho nakonec požádá o pomoc při boji s místním gangem a nabídne mu velkou odměnu. Michael ale odmítá a chystá se k odjezdu.

Vincovi muži ale Michaela najdou a nabízejí mu, že pokud se vzdá a odejde z města, nic se mu nestane. Ten odmítá a nastane divoká přestřelka mezi bandity na jedné straně a Michaelem, šerifem a několika pomocníky na druhé straně. Vincovým mužům se však podaří zajmout Wendy a Michaelovi tak nezbývá, než se vzdát.

Vincovi muži Michaela mučí, ale naštěstí, než ho úplně zničí, ho zachrání Wendy, která utekla. I když je i na její hlavu vypsaná odměna, stará se o něj, dokud není dostatečně silný, aby mohl zlikvidovat Vincovy chladnokrevné zabijáky, kteří městečko terorizují víc a víc. Podaří se mu to i přes to, že místní nově jmenovaný šerif Kyle na něj hodil několik vražd, neboť má na něj zlost, protože ho Michael kdysi málem zabil při útěku z vězení.