Pět krátkých příběhů pojmenovaných po titulních postavách Lucy, Grace, Allison, Eddie a Maggie, v nichž hlavní roli hrají pevné vztahy založené na naději a touze po vítězství, nabízí lepší pochopení toho co se stane, když milovanou osobu...

Popis

Pět krátkých příběhů pojmenovaných po titulních postavách Lucy, Grace, Allison, Eddie a Maggie, v nichž hlavní roli hrají pevné vztahy založené na naději a touze po vítězství, nabízí lepší pochopení toho co se stane, když milovanou osobu postihne duševní choroba.

Příběh "Lucy" sleduje ústřední postavu filmu, studentku práv, která je pohlcena děsivou temnotou schizofrenie. Nemoc ji dostane až za brány ústavu, kde se však díky podpoře nového přítele, léků a psychoterapeuta ocitne na cestě směřující nejen k uzdravení, ale i slibné budoucnosti.
Film "Grace" odhaluje bipolární poruchu skrze zkušenosti dospívající dívky, jejíž matka se s touto duševní chorobou potýká.

"Allison" je příběhem o uzdravení, který v sobě mísí prvky komedie i rodinného dramatu a odehrává se poté, co se nejstarší dcera Lucy vrátí po svém propuštění z ústavní léčby domů a vyzradí rodičům identitu nového přítele své sestry Alison.

Film "Eddie" zabředává do světa deprese viděného očima komikovy manželky, která se úporně snaží pochopit, jak může být její milovaný manžel Eddie tak uzavřený a plný smutku.

Ve filmu "Maggie" se vrací válečná veteránka z bitevního pole domů ke svému synovi a otci, avšak její život se díky nástupu posttraumatické stresové poruchy ocitne v troskách. Tu jí pomůže překonat až její právnička Lucy.