Novinář François Pepin je rozený smolař, na co sáhne, to se naprosto nežádoucně zvrtne. Na Štědrý den dostane za úkol napsat reportáž z policejní stanice – a jako z udělání tam přivedou krásnou Prudence, z niž se vyklube dcera významného...

Popis

Novinář François Pepin je rozený smolař, na co sáhne, to se naprosto nežádoucně zvrtne. Na Štědrý den dostane za úkol napsat reportáž z policejní stanice – a jako z udělání tam přivedou krásnou Prudence, z niž se vyklube dcera významného tiskového magnáta. Pepin vidí svou šanci: tenhle článek bude trhák! Všechno ale zkomplikují city i Pepinova notorická smůla. Když se k tomu ještě přidá banda vyděračů a dívčin všemocný tatíček, bude mít nešťastný novinář zřejmě postaráno o dost nepříjemnou zábavu.

Ztřeštěnou komedii natočil Francis Perrin, který také vytvořil titulní roli. Spolu s ním hrají Véronique Genestová, kterou proslavila role komisařky Julie Lescautové ze stejnojmenného televizního krimiseriálu, François Perrot a dnes již bohužel nežijící veterán francouzské kinematografie Bernard Blier.