Paranormal Entity
Typ:
film
Žánr:
thriller, mystery, horor, kriminální, reality tv
Délka:
88 min
Země:
USA, 2009
"Loni na podzim byl Thomas Finley zatčen za znásilnění a vraždu své devatenáctileté sestry Samanthy Finleyové. Byl odsouzen i za vraždu doktora Laurena Edgara, paranormálního vyšetřovatele. Thomas však tvrdí, že oběti byly napadeny démony...

Popis

"Loni na podzim byl Thomas Finley zatčen za znásilnění a vraždu své devatenáctileté sestry Samanthy Finleyové. Byl odsouzen i za vraždu doktora Laurena Edgara, paranormálního vyšetřovatele. Thomas však tvrdí, že oběti byly napadeny démony neznámého původu. Brzy po svém zatčení spáchal sebevraždu. Videonahrávka byla nalezena o rok později, skrytá v podkroví rodinného domku. Toto je první zveřejnění této nahrávky." Tak to je upoutávka na další podomácku natočený horor, Paranormal Entity. Zní to celkem slibně, že? To jsem si zprvu říkala také, jenže pak jsem se na snímek podívala a to už tak růžové nebylo. Některé záběry jsou doslova zbytečné, což vám hrdinové dokumentu i sami řeknou, ale to ovšem nikoho z tvůrců netrápí. Jsme tedy svědky i takových malichernosti jako je například mytí nádobí po večeři a to hned v úvodu filmu.

Nejvíc mě ovšem bavil okamžik, kdy hlavní hrdina dostal "geniální nápad" jak milého démona převézt. A tak uvázal mezi zdmi vlasce a na ně uvázal zvonečky, aby zjistil, kde se démon pohybuje. Copak by se "ta věc" nechala takhle hloupě oblafnout? Bohužel a co bych tomuto filmu nejvíce vytkla, některé záběry jsou dost podobné okamžikům z Paranormal Activity. Naopak zásadní rozdíl proti Paranormal Activity je ten, že démon terorizuje celou rodinu. Pravda ovšem je, že ze všech nejvíc duch děsí opět jen dívku. Závěr filmu mě trochu zklamal, neboť mi přišel ukvapený a nedotažený. Pokud však dáváte přednost "domácím" záběrům, tak film určitě shlédněte.

Rodina Finleyových je typická americká rodinka. Bydlí ve velkém a celkem pěkně zařízeném domě a ze začátku se hned seznámíme se všemi členy. S matkou Ellen a jejími dvěma dospělými dětmi Thomasem, ten dokument natáčí a Samanthou, která je démonem napadána. Ellen se dosud nevyrovnala s tím, že její manžel odešel na věčnost a tak se hned dovídáme, že se pokoušela se svým mužem po jeho smrti komunikovat. Proto zprvu paranormálním jevům není přikládána až tak velká pozornost, na kterou jsme z amerických filmů zvyklí. Rodina se domnívá, že vše činí zesnulý Ellenin manžel. Jenže když jsou útoky čím dál horší a hlavně častější, je nezbytné připustit, že za tím vším bude asi nějaká jiná bytost. Či snad bytosti? Nakonec zoufalí sourozenci povolají médium, aby jim dotyčný pomohl z této ošemetné situace. Jak to celé probíhalo se podívejte sami.