Paranormal Activity 4
Typ:
film
Žánr:
horor
Délka:
88 min
Motto:
Je to blíž, než si myslíte.
Země:
USA, 2012
Paranormální jevy nás nepřestávají fascinovat. I proto se do kin vrací hororová série, ze které se během pár let stal fenomén. Náklady na natočení prvních třech dílů série Paranormal Activity dohromady nepřekročily osm miliónů dolarů, součet...

Popis

Paranormální jevy nás nepřestávají fascinovat. I proto se do kin vrací hororová série, ze které se během pár let stal fenomén. Náklady na natočení prvních třech dílů série Paranormal Activity dohromady nepřekročily osm miliónů dolarů, součet jejich výsledků v kinech přitom atakuje hranici 600 miliónů. Přestože tvůrci stále používají tolik oblíbenou „hru“ se záběry z průmyslových a domácích videokamer, diváci se jí dosud nenabažili a dál se dobrovolně nechávají vyděsit k smrti.

Příběh hororu Paranormal Activity 4 volně navazuje na druhý díl, v němž démonem posedlá Katie vyvraždila rodinu své sestry s výjimkou nemluvněte Huntera, které unesla neznámo kam. Uběhlo pět let a tahle dvojice s velice pohnutou minulostí se přistěhuje na poklidné americké předměstí, které záhy poklidné být přestane. Paranormální sílu na vlastní kůži pocítí především matka s dcerou, které žijí v sousedství Katie. Po prvních nevysvětlitelných událostech instalují v domě kamery a další bezpečnostní prvky a nestačí se divit tomu, co na nich uvidí. Jenže u toho se temné síly, které se nad nimi stahují, nezastaví.

Pod filmem jsou podepsaní duchovní otci celého projektu Oren Peli (scénář) a Ariel Schulman (režie), kteří stejně v předchozích případech slibují zachovat úspěšný „hrůzotvorný“ model, ale na druhou stranu ho chtějí obohatit tak, aby divák neměl pocit, že dostává stále totéž.
Připravte se na intenzivní filmový zážitek, který nenechá nikoho chladným. Snad kromě hrdinů filmu, kteří se s paranormálními aktivitami setkají na vlastní kůži a bude to pro ně mít fatální následky. Vy ostatní toto setkání možná přežijete.