Rádi se bojíme. Přinejmenším ve filmech. A když se najde člověk, který dokáže ze zdánlivě fádních záběrů domácích videokamer vyčarovat podívanou jen pro velmi silné povahy, je o hit postaráno Nezávislý snímek za patnáct tisíc dolarů jich vydělal...

Popis

Rádi se bojíme. Přinejmenším ve filmech. A když se najde člověk, který dokáže ze zdánlivě fádních záběrů domácích videokamer vyčarovat podívanou jen pro velmi silné povahy, je o hit postaráno Nezávislý snímek za patnáct tisíc dolarů jich vydělal bezmála 200 miliónů, čímž se stal co do návratnosti investic jedním z nejúspěšnějších filmů všech dob. Řeč je o hororu Paranormal Activity.

Jeho pokračování se ujalo studio Paramount a legenda žila dál, když se investice ve výši 2,7 miliónů dolarů proměnila ve180 miliónů na výdělcích v kinech. Podobný vývoj si tvůrci slibují i od třetího dílu, jehož pokračování bylo po úspěchu dvojky nasnadě. „Samozřejmě jsme si uvědomovali, že trojka bude ještě složitější než druhý díl,“ říká scenárista a producent Oren Peli. „Chtěli jsme udělat vše pro to, aby diváci měli stejně silný zážitek, na jaký jsou z minula zvyklí. Natočit další strašidelný a napínavý film. Na druhou stranu jsme nechtěli ustrnout a opakovat to samé, ale přidat pár změn, které by fanoušci přijali. Naštěstí se pár nápadů urodilo a myslím, že budete spokojení (a vyděšení),“ říká Peli.

I kvůli maximálnímu požitku z filmu zůstává jeho příběh úzkostlivě střežen. Prozradit lze snad jen to, že v něm znovu vystupují hrdinky předchozích dvou dílů, paranormálními aktivitami pronásledované sestry Katie a Kristi, s nimiž se vrátíme ke kořenům zla, do časů jejich dětství, kdy se rády vzájemně strašily a hrály si na vyvolávání duchů, až se jim to jako bumerang začalo vracet.
Připravte se na intenzivní filmový zážitek, který nenechá nikoho chladným. Snad kromě hrdinů filmu, kteří se s paranormálními aktivitami setkají na vlastní kůži. Vy ostatní toto setkání možná přežijete.