PanMáma je český sitcom, který se vysílá 26. srpna 2013 na TV Nova. Předlohou pro seriál je seriál britské televizní stanice BBC Mrs. Brown's Boys. V hlavních rolí účinkují Milan Šteindler, Vanda Hybnerová, Jakub Žáček, Martin Sobotka, Roman...

Popis

PanMáma je český sitcom, který se vysílá 26. srpna 2013 na TV Nova. Předlohou pro seriál je seriál britské televizní stanice BBC Mrs. Brown's Boys. V hlavních rolí účinkují Milan Šteindler, Vanda Hybnerová, Jakub Žáček, Martin Sobotka, Roman Štabrňák nebo Rostislav Novák.

Synopse
Vdova Jarmila Beranová má celkem pět dětí. Svou neobvyklou domácnost vede pomocí jazyka ostrého jako břitva a chování řeznického psa. U svých dětí jaksi zapomíná na jejich pokročilý věk a stále se je snaží vychovávat a změnit jejich život tvrdou rukou.

Výroba

Casting
Na hlavní roli Jarmily Beranové bylo vyzkoušeno mnoha herců s mnoha různými výsledky. Nakonec byl vybrán úspěšný český herec Milan Šteindler. „Na roli paní Beranové byla vyzkoušena hezká řádka herců, vždy s různým výsledkem. Věděli jsme, do jaké polohy by měla být hlavní postava stylizována, aby humor, kterým disponuje, fungoval správně. Dlouho se ale nedařilo najít herce, který by toto splňoval a zároveň by postavě vdechl něco svého. Po vyzkoušení Milana Šteindlera bylo jasné, že se to podařilo, i když sám nevím, jakým receptem toho docílil,“ informoval režisér sitcomu.

Premiéra
První epizoda měla premiéru 26. srpna 2013 na TV Nova v pondělním prime-time po seriálu Gympl s (r)učením omezeným.