Padlý anděl
Typ:
film
Žánr:
mystery, film-noir
Délka:
98 min
Země:
USA, 1945
Fallen Angel z roku 1945 následoval po úspěšném Premingerově zpracování krimifilmu LAURA. Do jednoho menšího města přijíždí víceméně nedobrovolně Eric Stanton - Dana Andrews, který byl nucen vystoupit z autobusu, protože neměl dostatek peněz na...

Popis

Fallen Angel z roku 1945 následoval po úspěšném Premingerově zpracování krimifilmu LAURA.

Do jednoho menšího města přijíždí víceméně nedobrovolně Eric Stanton - Dana Andrews, který byl nucen vystoupit z autobusu, protože neměl dostatek peněz na další jízdné.

Ubytuje se v levném hotýlku, a stává se častým návštěvníkem nočního podniku - Pop's Eats, kde se zamiluje do krásné servírky Stelly - Linda Darnell. Aby mohl být v její blízkosti utratí tam vždy skoro všechny peníze. Eric by rád krásnou Stellu získal, ale k tomu nutně potřebuje peníze. Seznámí se s místní dívkou z bohaté rodiny June - Alice Faye, která podlehne jeho kouzlu osobnosti a charizma, zamiluje se do něj, a proto svolí ke sňatku i když její starší sestra ji varuje, že se s ní Eric chce oženit jen pro peníze.

Ovšem Stella je zakrátko nato zavražděna. I když se June dozví o tom, proč se s ní Eric vlastně oženil, a jak nečestně se zachoval, stále ho miluje. Eric jí proto nabízí rozvod, ale ona nepřijímá, a naopak ho podporuje v tom, když se na vlastní pěst pokouší vyšetřit dívčinu vraždu, kdy se objevuje šokující totožnost pravého vraha.