Pachuť smrti
Typ:
film
Žánr:
kriminální
Délka:
50 min
Země:
Anglie, 1988
Policejní komisař Adam Dalgliesh je pověřen, aby velel novému policejnímu útvaru, který se zabývá delikátními případy z prostředí vyšší společnosti. Hned první případ je těžký. V kostele svatého Matouše v Londýně jsou objevena dvě zohavená mrtvá...

Popis

Policejní komisař Adam Dalgliesh je pověřen, aby velel novému policejnímu útvaru, který se zabývá delikátními případy z prostředí vyšší společnosti. Hned první případ je těžký. V kostele svatého Matouše v Londýně jsou objevena dvě zohavená mrtvá těla - bývalého ministra vlády a bezdomovce. Dalgliesh a jeho tým pátrají po tom, zda smrt bezdomovce a bývalého ministra má nějakou souvislost, kdo byl vrahem a jaký měl motiv. Vyšetřování záhadné dvojité vraždy komplikuje fakt, že Adam Dalgliesh si byl velmi blízký s jednou z obětí.

Tento šestidílný detektivní seriál je televizní adaptací románu P. D. Jamesové. Autorka o sobě prohlásila, že píše v první řadě romány, a pak teprve detektivky. Ve své tvorbě mistrně kombinuje obojí a přímo navazuje na styl Agáty Christie. Ke kvalitě této napínavé podívané přispívá herecké obsazení v čele s Royem Marsdenem v roli komisaře Dalglieshe.