Our School
Typ:
film
Žánr:
dokumentární
Délka:
90 min
Země:
USA/Švýcarsko/Rumunsko, 2011
Snímek Naše škola je příběhem o vztazích mezi Romy a většinovou populací v malém městě na severu Rumunska. Dokument sleduje očima tří romských dětí jejich snahu vymanit se z okovů společenské segregace. Alin, Benjamin a Dana jsou posláni z...

Popis

Snímek Naše škola je příběhem o vztazích mezi Romy a většinovou populací v malém městě na severu Rumunska. Dokument sleduje očima tří romských dětí jejich snahu vymanit se z okovů společenské segregace. Alin, Benjamin a Dana jsou posláni z polorozpadlé školy ve vybydlené části města do běžné školy, kde se snaží s různou mírou úspěšnosti zapadnout mezi ostatní Rumuny. S hyperaktivním Alinem si učitelé nevědí rady, podporu nenachází ani u rodičů, a tak radši než do školy chodí za školu. Pomalejšímu Benjaminovi se mezi rumunskými vrstevníky podařilo najít si kamarády, a proto se snaží tempo výuky za každou cenu zvládnout.

Dana, jedna z nejlepších studentek, opouští školu kvůli manželství a mateřství. Jejich příběh ukazuje, že v prostředí chudinských čtvrtí a podezřívavého postoje většinové společnosti zůstává možnost změnit svůj život stále velmi omezená.