Ošklivka Katka
Typ:
film
Žánr:
komedie, romantický
Délka:
52 min
Motto:
Všichni máme jistě rádi pohádky a vůbec při tom nezáleží na věku. V případě „Ošklivky Katky“ jde o moderní variaci pohádky O Popelce s tím, že děj se odehrává v módní firmě.
Země:
Česká Republika, 2008
Naše hrdinka se jmenuje Katka, pochází z pražské periferie a sociálně velmi skromných poměrů. Rodiče dali chytrou a nadanou dceru studovat, ona se jim odvděčila vynikajícími studijními výsledky, dokonce získala stipendium na zahraniční...

Popis

Naše hrdinka se jmenuje Katka, pochází z pražské periferie a sociálně velmi skromných poměrů.

Rodiče dali chytrou a nadanou dceru studovat, ona se jim odvděčila vynikajícími studijními výsledky, dokonce získala stipendium na zahraniční univerzitě. Potud by bylo všechno v pořádku.

Jenže teď se Katka nachází v situaci, kdy by ráda našla místo odpovídající jejímu vzdělání a odborné erudici. Jenže to je problém. V dnešní době mají totiž šanci nejen chytří a studovaní lidé, ale také fyzicky přitažliví. A mezi ně Katka rozhodně nepatří. Navíc vkusně se obléknout a mít zájem o módu je něco, co ji absolutně míjí. Se svými starými brýlemi, nemožným účesem, rovnátky a nevkusným oblečením se nemůže divit, že ji všichni nazývají „ošklivkou“.

Katku to netrápí, jenže o jedno místo kvůli svému vzhledu přišla (klienti v bance si stěžovali), dalšími přijímacími pohovory neprošla. Táta je bez práce, mamince její krámek s potravinami moc nevydělává… Co s tím? Když Katka objeví v novinách inzerát na místo sekretářky největší módní firmy v zemi, vůbec neváhá. A tady začíná její neuvěřitelný příběh, který popisuje život každého člověka, který se rozhodne poprat se svými handicapy a nepřátelským prostředím.

Na své cestě potká velké množství lidí, které musí přesvědčit o svých kvalitách a vnitřní kráse. A samozřejmě se setká hned v prvním díle se svým vysněným princem v podobě prezidenta módního domu. Jeho srdce nakonec získá, cesta za vysněným cílem je však dlouhá a trnitá…