Osamělý válečník
Typ:
film
Žánr:
akční, historický, drama, životopisný
Délka:
109 min
Motto:
Příběh generála, který se stal legendou.
Země:
Hong Kong/Čína, 2011
Kuan Jün-Čchang, generál panovníků dynastie Chan, byl prý vlkem s duší beránka. Nazývali ho Neporazitelným, přesto válku nenáviděl. Jednoho dne padl do zajetí Cchao Cchaa, obratného manipulátora, v jehož rukách se mladý císař stal pouhou loutkou....

Popis

Kuan Jün-Čchang, generál panovníků dynastie Chan, byl prý vlkem s duší beránka. Nazývali ho Neporazitelným, přesto válku nenáviděl. Jednoho dne padl do zajetí Cchao Cchaa, obratného manipulátora, v jehož rukách se mladý císař stal pouhou loutkou. Cchao Cchao zatoužil po tom, aby se figurkou na šachovnici jeho intrik stal i generál Kuan a snažil se ho přimět, aby bojoval po jeho boku. Po jedné z vítězných bitev, ve které Kuan znovu stvrdil mýtus o své neporazitelnosti, se však po celé říši rozletěl císařský výnos, který přikazoval, aby byl generál zbaven života. Osamělý válečník se od té doby musí vypořádat s řadou nástrah lstivých nepřátel.

V hlavní roli čínského velkofilmu plného atraktivních bojových scén uvidíte herce, producenta, režiséra a mistra bojových umění Donnieho Yena, který se tímto druhem sportu zabývá od dětství a ve filmu předvádí nadčasové choreografie ve stylu filmů Hrdina nebo Tygr a drak.