Strhující příběh je založen na skutečných událostech. Válka mezi Irákem a Kuvajtem začne každým okamžikem. Mladého polského inženýra Pawla v Iráku uvězní a strašlivě mučí irácké tajné služby, protože ho podezírají z těsných kontaktů s americkou...

Popis

Strhující příběh je založen na skutečných událostech. Válka mezi Irákem a Kuvajtem začne každým okamžikem. Mladého polského inženýra Pawla v Iráku uvězní a strašlivě mučí irácké tajné služby, protože ho podezírají z těsných kontaktů s americkou agentkou.

Do Iráku přijíždí jeho otec Mayer, eso polských tajných služeb a žádá svého přítele Bronského - iráckého residenta tajných služeb – o pomoc na záchranu syna. Netuší, že Bronski a Kosinski mají evakuovat skupinu amerických agentů. Polská tajná služba chce využít Mayerova pobytu v Iráku k odvrácení pozornost iráckých tajných služeb od amerického útěku ze země.

Mayer má štěstí, syna se podaří osvobodit. Ve stejné době se Bronskému a Kosinskému podaří dostat Američany pryč, do Turecka. Polští důstojníci jsou vyznamenáni medailemi šéfem amerických tajných služeb, neboť tento případ byl jejich triumfem.