"Je svět, do něhož přivádíme svě děti, opravdu tak skvělý?" klade si otázku Frank Davies (John Ryan) v očekávání svého druhého dítěte. Nezdravé ovzduší, potraviny kontaminované chemickými postřiky, drogová závislos, skrytá radioaktivita - jakých...

Popis

"Je svět, do něhož přivádíme svě děti, opravdu tak skvělý?" klade si otázku Frank Davies (John Ryan) v očekávání svého druhého dítěte. Nezdravé ovzduší, potraviny kontaminované chemickými postřiky, drogová závislos, skrytá radioaktivita - jakých konců by se mohl dobrat vývoj, jehož jmenovatelem jsou jedy ve všech podobách? Davies to má záhy poznat sám na sobě.

Ať již je to cokoliv, je to naživu, je to zlovolný popravčí, kat s tváří novorozence. Radost Daviese a jeho ženy (Sharon Farrellová) nad novým přírustkem v rodině se rychle přeměňuje v hrůznou noční můru, která zachvacuje nejenom je, ale brzy i celé Los Angeles : podivný humanoid vyzbrojený ostrými zuby a drápy totiž uniká přímo z porodního sálu, aby naplnil své poslání, k němuž ho předurčuje vrozený instinkt : vraždění.

Zcela v duchu tradic nejlepších hororů film It´s alive kombinuje své otřesy a šoky se znepokojivým podtextem, který naznačuje možné důsledky cesty, kterou se lidstvo ubírá. I proto je posuzován jako klasické dílo žánru. Přesvědčte se sami. Pláč novorozence pro vás už navždy bude mít jiný smysl než doposud.