Oko ve zdi
Typ:
film
Žánr:
thriller
Délka:
80 min
Motto:
Thriller podle předlohy spisovatelky Ivy Hercíkové s mezinárodním obsazením v čele s Karlem Rodenem a Jürgenem Prochnowem.
Země:
Česká Republika/Slovensko, 2009
Psychologický Thriller Oko ve zdi byl natočen podle předlohy české spisovatelky Ivy Hercíkové, jež se podílela také na scénáři původní verze filmu „OKO“. Starší manželský pár by mohl své stáří prožít v klidu a pokoji, kdyby nevyšlo na povrch...

Popis

Psychologický Thriller Oko ve zdi byl natočen podle předlohy české spisovatelky Ivy Hercíkové, jež se podílela také na scénáři původní verze filmu „OKO“.

Starší manželský pár by mohl své stáří prožít v klidu a pokoji, kdyby nevyšlo na povrch tajemství, které se stane všudypřítomnou noční můrou, a které změnilo jejich životy navždy. Tajemství je odhaleno díky škvíře v jedné ze zdí jejich domu.

Jednoho chladného, deštivého a blátivého rána vstupuje milenecká dvojice do opuštěného domu, ležícího na místě, které samo o sobě nepůsobí dobrým dojmem. S opatrností, lekající se různých zvuků, způsobených rozmary počasí, které venku vládne, se pustí do prohlídky domu, který jim po chvíli již tak strašidelný nepřipadá.

Noční můra má však teprve začít.

V okamžiku, kdy vejdou do místnosti na jejíž zdi se týčí pouze jedno malé okénko, se za nimi zabouchnou dveře a milenecký pár se ocitá v pasti, z niž není úniku.

Škvírou ve zdi je pozoruje neznámé oko! Komu oko patří? Co po nich chce? Proč jsou uvěznění?


Autor: Hana Kolářová