Smyšlený příběh, který se odehrává v 19. století v Londýně, začíná v okamžiku, kdy se pan Mannheim, obchodník s diamanty, zastaví v ulici Fleed Street, aby se v holičství Sweeneyho Todda nechal oholit. Nikdo sice netuší, že má zrovna v kapse...

Popis

Smyšlený příběh, který se odehrává v 19. století v Londýně, začíná v okamžiku, kdy se pan Mannheim, obchodník s diamanty, zastaví v ulici Fleed Street, aby se v holičství Sweeneyho Todda nechal oholit. Nikdo sice netuší, že má zrovna v kapse několik diamantů v celkové hodnotě padesáti tisíc dolarů, ale na první pohled vypadá jako zámožný muž, což dokazují i jeho hodinky a prsteny. Usedne do holičova křesla a od toho okamžiku už ho nikdy nikdo nespatří. O několik týdnů později už klenotníkovy věřitele jeho zmizení zneklidní natolik, že pověří amerického gentlemana, pana Carlyla, aby klenotníka našel a získal buď diamanty nebo peníze. Ben Carlyle nedokáže ani s pomocí Mannheimova zaměstnance Toma Nolana klenotníkovu stopu zachytit a proto požádá o pomoc předchůdce slavného Scotland Yardu vedené Rutledgem Bowem. Ti však pracují za odměnu a nejsou tedy příliš ochotní dělit se o informace. Ta jediná, kterou Carlyleovi poskytnou, že Mannheim byl naposledy viděn v okolí Fleed Street, má však pro pátrání rozhodující význam.
Carlyle uveřejní velký inzerát, nabízející odměnu za informaci vedoucí k nalezení klenotníka. Přihlásí se němý učedník z Toddova holičství, který prostřednictvím své přítelkyně Lucy potvrdí, že klenotník navštívil jejich podnik a byl panem Toddem holen, krátce předtím, než zmizel. Když se to Todd dozví, uvězní Charlieho ve sklepě a vydá se zlikvidovat také Lucy, které podřízne hrdlo v muzeu voskových figurín. Další obětí s podřezaným hrdlem se stane Tom Nolan, který navštíví holičství a neopatrně se zmíní o podezření a stopách, které Carlyla vedou k holičství. Ani tento zločin však nemůže zabránit rostoucímu zajmu vyšetřovatelů o jeho holičství. Situaci navíc komplikují dvě ženy. Tou první je sympatická Anna, se kterou Carlyla pojí romantický vztah, a která je náhodou dcerou Toddova přítele, který zahynul v Africe a jemuž Todd slíbil, že vychová jeho dceru, jako by byla jeho vlastní. Tou druhou je paní Lovettová, proslavená široko daleko svými masovými pochoutkami, jejichž tajemství si pečlivě hlídá.
Zatímco Carlyle se pokouší analyzovat, které jsou ty pečlivě utajované přísady, Bowovi muži objeví v kryptě kostela, který sousedí s holičstvím, lidské pozůstatky, které jsou mnohem víc čerstvé než by měly být. Od tohoto okamžiku už jdou věci rychle k odhalení celé záhady o holiči, který vraždí své zákazníky, aby je mohl obrat o cennosti a jeho přítelkyni, která našla velmi neobvyklý způsob, jak se postarat o mrtvoly.