Ohňostroj
Typ:
film
Žánr:
komedie, romantický, muzikál
Délka:
97 min
Rok:
1954
Západoněmecká filmová komedie podle veselohry E. Charella a J. Amsteina. — Film vypráví o rozruchu, který v malém městě způsobil příjezd cirkusu. Stejný rozruch vznikl i v rodině váženého pana Oberholzera, když se na rodinné oslavě jeho 50....

Popis

Západoněmecká filmová komedie podle veselohry E. Charella a J. Amsteina. — Film vypráví o rozruchu, který v malém městě způsobil příjezd cirkusu. Stejný rozruch vznikl i v rodině váženého pana Oberholzera, když se na rodinné oslavě jeho 50. narozenin nečekaně objevil jeho nejmladší bratr Alexander a rodina zjistila, že je ředitelem cirkusu, který právě přijel. Jeho příchod obrátil život rodiny na ruby. Oberholzerova dcerka Anna utekla z domova k cirkusu a tři jeho bratři k zděšení svých přímých manželek podlehli úplně kouzlu Alexanderovy ženy Iduny.

Trvalo to však jen krátce a pak se všechno vrátilo do normálních kolejí. Anna se vrátila k rodičům a ke svému snoubenci Robertovi a Iduna, která utekla od Alexandera, protože ho podezřívala, že Anna je pro něho víc než dosavadní prchavá dobrodružství, poznala, že tentokrát svému přelétavému muži křivdila. Po představení na rozloučenou, které mělo bouřlivý úspěch, se cirkus s městečkem rozloučil. A s ním odjížděl i strýc Gustav. Utekl od své manželky, které se až dosud bez odmluvy podřizoval. Cirkus měl pro něho takové kouslo, že se rozhodl stát se clownem.