Před třemi tisíci lety se po nekonečných vodách Tichého oceánu plavili prastaří mořeplavci a objevovali ostrovy Oceánie. Pak ale na celé tisíciletí jejich plavby ustaly. A nikdo neví proč.Walt Disney Animation Studios uvedou struhující počítačově...

Popis

Před třemi tisíci lety se po nekonečných vodách Tichého oceánu plavili prastaří mořeplavci a objevovali ostrovy Oceánie. Pak ale na celé tisíciletí jejich plavby ustaly. A nikdo neví proč.

Walt Disney Animation Studios uvedou struhující počítačově animovaný film Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa o nebojácné dospívající dívce, která se vydává na nebezpečnou cestu, aby zachránila svůj lid. Cestou potkává Vaiana (v původním znění Auli’i Cravalho) kdysi mocného poloboha Mauiho (v původním znění Dwayne Johnson), který jí pomůže stát se zkušenou mořeplavkyní. Společně se plaví přes širý oceán a zažívají nebezpečná a úžasná dobrodružství, například setkání s obřími mořskými monstry, ze kterých leckdy uniknou jen o vlásek. Na konci cesty Vaiana splní úkol svých předků a najde to, co vždycky hledala: sama sebe.