Odpadlík
Typ:
film
Žánr:
drama, romantický, western, tv film
Délka:
105 min
Země:
USA, 2002
Půvabná Rachel Yoderová s rodinou vyznává víru prostých lidí, která říká, že když bude dodržovat její zásady, Bůh jí pomůže. Přísná pravidla církve ovšem nepřipouštějí světské způsoby, zapovězená je dokonce i hudba. Žije na ovčí farmě v Montaně,...

Popis

Půvabná Rachel Yoderová s rodinou vyznává víru prostých lidí, která říká, že když bude dodržovat její zásady, Bůh jí pomůže. Přísná pravidla církve ovšem nepřipouštějí světské způsoby, zapovězená je dokonce i hudba. Žije na ovčí farmě v Montaně, kam je před lety přivedl otec, protože byl přesvědčen, že zdejší kraj je zemí zaslíbenou. Teď se píše rok 1887 a přistěhovalce z legálně nabyté půdy vytlačuje samozvaný dráb Hunter, který obviní Rachelina manžela z krádeže dobytka a oběsí ho.

Mladá žena se přesto dál sama stará o farmu a vychovává malého syna Benja. Jednoho dne narazí na smrtelně zraněného cizince a zachrání mu život. Přestože Johnnyho Gaulta provází pověst pistolníka nevalné pověsti, Rachel vycítí, že pod slupkou drsňáka je ukryta jemná duše. Mezi oběma sílí citové pouto, ale církev, ke které se Rachel patří, jejich lásce nepřeje.