Ochránce
Typ:
seriál
Žánr:
dobrodružný, akční, sci-fi, kriminální
Délka:
45 min
Motto:
Spletité příběhy, houževnatí policisté, vtipné dialogy a filmové akční scény, to vše obsahuje, seriál, který si oblíbili mnozí diváci různého věku.
Země:
USA, 1996
Ochránce se odehrává ve fiktivním městě Cascade ve státě Washington, hlavní hvězdou je Richard Burgi jako poručík detektiv Jim Ellison. Chlapské policejní drama, dobrodružný akční seriál se zabývá vysloužilým policejním detektivem, jediným...

Popis

Ochránce se odehrává ve fiktivním městě Cascade ve státě Washington, hlavní hvězdou je Richard Burgi jako poručík detektiv Jim Ellison. Chlapské policejní drama, dobrodružný akční seriál se zabývá vysloužilým policejním detektivem, jediným člověkem, který přežil havárii vrtulníku se speciálním komandem v Peru. Dalších osmnáct měsíců prožil v nepřátelské džungli, kde zjistil, že je nadán nebývalými schopnostmi smyslového vnímání. Stejně jako v primitivních kmenech, kde strážci, neboli „ochránci" vybrušovali svoje smysly na nejvyšší kvalitu, Ellison nyní vidí, slyší, cítí to, co nikdo jiný, dokáže sledovat teroristy, únosce a vrahy. Ellison se jen nerad spojí s čerstvým absolventem antropologie Blairem Sandburgem (Garret Maggart), jehož znalosti mýtů o „ochráncích" pomohou Ellisonovi využít nově nabyté schopnosti. Sandburg se stane stálým praktikantem na policii, což znamená, že se jako host zúčastňuje akcí a vyšetřování, často k Ellisonovu zármutku. Ellison se stává nesmlouvavým lovcem, bojovníkem proti zločinu... a Ochránce ožívá.

Ellison a Sandburg jsou podřízeni Simonu Banksovi (Bruce A. Young), zkušenému kapitánovi, který se jak může vyhýbá pracovnímu stolu, aby se přímo zapojil do akcí. Banks již překonal počáteční nedůvěru v Ellisonovy zvláštní schopnosti a začíná na ně spoléhat jako na užitečný nástroj při řešení složitých zločinů. Jak jeho důvěra v Ellisona roste, Banks začíná dokonce znovu otevírat staré případy, které před Ellisonovým a Sandburgovým příchodem nedokázal nikdo rozluštit.
Premiéra této sezóny pokračuje tam, kde skončil nedokončený poslední díl předchozí řady - Sandburg je v bezvědomí a jde mu o život, následuje rozepře se ženou, která má podobné schopnosti jako Ellison, jejíž úmysly jsou však spíše ďábelské. Následuje typické řešení - epizoda se stává akčním bojem v mexické džungli a znovu začíná neustálá divoká jízda plná vzrušení po celý rok. Mezi mnohými dobrodružstvími se Ellison dostane do křížku s vojenskou skupinou, která během televizí přenášeného basketbalového zápasu přepadne sportovní halu, vyjde najevo, že klíče k deset let starému případu vraždy drží duch a setká se se studentem-vyděračem a jeho zkorumpovaným otcem, kteří se pokoušejí ždímat Sandburga.