Okamova břitva
Typ:
film
Žánr:
thriller, dobrodružný
Délka:
70 min
Země:
Česká Republika, 2012
Thriller ze současnosti o manželském páru obyčejných čtyřicátníků, kteří se shodou okolností stanou nechtěnými svědky zločinu. Následné dramatické události čím dál víc znejisťují jejich postoj, jak se správně zachovat, a postupně vedou až k...

Popis

Thriller ze současnosti o manželském páru obyčejných čtyřicátníků, kteří se shodou okolností stanou nechtěnými svědky zločinu. Následné dramatické události čím dál víc znejisťují jejich postoj, jak se správně zachovat, a postupně vedou až k rozkladu jejich vztahu.

Silný a uvěřitelný příběh o svědomí, který by se mohl stát každému z nás. Vyprávění je plné nečekaných zvratů, kdy nelze dopředu odhadnout, jak se vyhrocené situace, chování postav a napínavé dějové zápletky budou vyvíjet.

Manželé Vavruškovi se v nesprávný čas ocitnou na špatném místě. Stanou se náhodnými svědky vraždy. Pachatelé se jich ale překvapivě nezbaví. Naopak jim nabídnou finanční úplatu za jejich mlčení, ale pro výstrahu jim také pošlou důkazy proti nim samým. Obavy z možných následků i stupňující se psychický tlak, kdy se záhy po nálezu oběti ocitnou v hledáčku policie, začnou rozkládat jejich vztah.

Detektiv Mareš tuší, že Vavruškovým brání ve svědectví strach. Čím víc se ale manželé snaží uniknout podezření, které na ně dopadá, tím více se paradoxně nechávají pachateli zatáhnout do pozice podezřelých. Když si Vavruška uvědomí, že krytím zločinců škodí především sami sobě, je už pozdě…