Oázy Oceánu
Typ:
film
Žánr:
krátkometrážní
Délka:
39 min
Země:
USA, 2000
Film Oázy v oceánu je fascinující cestou do štědrého, bohatého moře a do pouštní krajiny - dvou značně rozdílných, nesmírně spletitě propojených světů - Mexického moře a pouště Baja California. Jaké mocné geologické síly se střetly, aby vytvořily...

Popis

Film Oázy v oceánu je fascinující cestou do štědrého, bohatého moře a do pouštní krajiny - dvou značně rozdílných, nesmírně spletitě propojených světů - Mexického moře a pouště Baja California. Jaké mocné geologické síly se střetly, aby vytvořily tuto unikátní oblast? Co způsobuje silné mořské proudy, které činí oceán v tomto místě tak bohatým na živiny? Jak může život bujet ve zdánlivě neúrodné krajině?

Oázy oceánu nás fascinují nezapomenutelnými scénami, odhalujícími tyto záhady. Poplujeme bok po boku s elegantním, vlnícím se rejnokem, zářícím pod horkým sluncem Baja California. Budeme svědky migrace velryb i jejich dvoření se tancem plným otoček, jakož i bojů hřmotných rypoušů. Poletíme nad zasněženými vrcholky hor, rozlehlou pouští, oázou s palmami i močály, abychom se pak ponořili do úžasného, málokdy viděného podmořského světa. Nádherné záběry filmu Oázy oceánu nás přesvědčí, že přírodní poklady této málo poznané oblasti stojí za to chránit.