Láska nebeská v polském kabátě. Je 24. prosince, tedy den, kdy se narodila Annie Lennox, ale také Ježíš Kristus, jak svým posluchačům připomíná moderátor populárního varšavského radia Zet Mikolaj. Když mu zavolá posluchačka Doris, která se marně...

Popis

Láska nebeská v polském kabátě. Je 24. prosince, tedy den, kdy se narodila Annie Lennox, ale také Ježíš Kristus, jak svým posluchačům připomíná moderátor populárního varšavského radia Zet Mikolaj. Když mu zavolá posluchačka Doris, která se marně touží zamilovat, vymyslí si pro ni na místě duchaplnou historku. A jako by tím narýsoval plán zázračného dne, ve kterém se protnou osudy pěti mužů a pěti žen.

24. prosince, v den, kdy se dějí zázraky, se protnou osudy pěti mužů a pěti žen. Psycholog Szcepan zachraňuje sebevrahy a celý svět, zanedbal však svoji rodinu. Jeho žena Karina má milence, pro dceru Majku není otec žádnou autoritou. Ale osud podivuhodně zasáhne a Szcepanovi vrátí roli otce. Karinin příležitostný milenec Melchior, který na Vánoce dělá v obchodním centru Arkadia Santu, obšťastňuje mnoho žen, jednou z nich byla i bohatá a krásná Betty, která toužila pouze po jediném, po dítěti. A vytoužený syn se jí právě na Štědrý večer narodí. Do nemocnice ji odvezou rodiče Wladiho, ředitele Arkadie. Stále marně čekají, až je syn seznámí se svou partnerkou.

Wladi konečně tedy v tento den rodičům představí lásku svého života, kterou je - muž. Malgorzatě, krásné a dokonalé sestře Betty a šéfové radia Zet, zdánlivě nic nechybí. Její manžel Wojciech ale přivede na Štědrý večer domů Tosiu, malou uprchlici z dětského domova. Mikolaj, který pracuje v radiu Zet, by chtěl svému synkovi Kostkovi, se kterým po smrti své ženy žije sám, na Štědrý den vynahradit všechny večery, které musí trávit v práci. Jeho přísná šéfová Malgorzata ho ale nekompromisně odsoudila sloužit i na Štědrý večer. Během dne však Mikolaj několikrát potkává Doris, která se spřátelí s Kostkem, a protože je to den, kdy se dějí zázraky, zaklepe večer Doris na dveře jejich bytu.