Celé Los Angeles oslavuje státní svátek, 4. červenec, ale policie je stále ve střehu. Ben se ani nestihne zúčastnit slavnostního zahájení provozu v přepychové restaurace na pláži, kterou díky dědictví po nedávno zesnulém otci Johnovi Glasenovi...

Popis

Celé Los Angeles oslavuje státní svátek, 4. červenec, ale policie je stále ve střehu. Ben se ani nestihne zúčastnit slavnostního zahájení provozu v přepychové restaurace na pláži, kterou díky dědictví po nedávno zesnulém otci Johnovi Glasenovi otvírá jeho přítelkyně Kate. Je totiž ve službě a sleduje podezřelá individua, která se během ohňostroje pohybují v maskách mezi lidmi. Dojde k pronásledování a přestřelce, ale podezřelí policii ujedou. Policejní šéf vyčítá svým podřízeným, že byl zásah zbrklý, a Ben dostane týden dovolené, aby mu vychladla hlava. Nastěhuje se na tu dobu ke Kate.

Nebude tu ale dlouho sám: Kate srazí mladého bezdomovce Gila Drapera, kterému se naštěstí nic moc nestane, ale dívka má přesto výčitky svědomí a chce pro mladíka něco udělat. Nastěhuje ho proto do garáže a dá mu oděv po otci. Gil se chová jako slušný a vděčný mladík a ochotně pomáhá s různými pracemi kolem domu. Po neblahých zkušenostech z policejní praxe má však Ben podezření, že ta nehoda byla nahraná (navíc na mladého muže pod jednou střechou trochu žárlí) a varuje před ním Kate. Ji jeho podezření rozčiluje a je k Gilovi ještě milejší. Ukáže se však, že Ben není daleko od pravdy. Gil patří k bandě, která na Kate něco chystá, a jeho uhlazené chování je součástí léčky. Občas však vypadne z role.