Dvacet pět let nepochybovala o tom, že její sestry a bratr jsou její praví sourozenci. Když se dozvěděla, že sestry jsou ve skutečnosti její sestřenice a bratr je nevlastní, ocitla se na začátku pátrání po minulosti své rodiny. Socheata Poeuv se...

Popis

Dvacet pět let nepochybovala o tom, že její sestry a bratr jsou její praví sourozenci. Když se dozvěděla, že sestry jsou ve skutečnosti její sestřenice a bratr je nevlastní, ocitla se na začátku pátrání po minulosti své rodiny. Socheata Poeuv se narodila v uprchlickém táboře za hranicemi Kambodže, kam její rodiče utekli z pracovních táborů Rudých Khmerů. Ti v čele se svým vůdcem Pol Potem přeměnili Kambodžu na čtyři roky v obrovský vyhlazovací tábor.

V jednom z táborů zahynuli také rodiče jejích sestřenic a bratrance. Putování po Kambodži, kam Socheata, jež vyrostla ve Spojených státech, poprvé přijíždí i se svými rodiči, má střídavě charakter pátrání po minulosti, o níž už nikdo nechce mluvit, a turistické dovolené. Překvapivě právě v uvolněných „turistických" momentech, kdy Socheata na rodiče nenaléhá otázkami, začínají otec i matka mluvit o tom, co prožili. Protagonistka a režisérka snímku v jedné osobě vyplňuje prázdná místa, k nimž nenachází žádné fotografie nebo archivní snímky, stylizovanými animovanými sekvencemi. Autory originální animace jsou Sandra a Pavel Fierlingerovi, čeští emigranti, kteří s Socheatinou rodinou sdílejí zkušenost s novým začátkem v cizí zemi.