Neviditelný symbol
Typ:
film
Žánr:
komedie, rodinný, drama, romantický
Délka:
90 min
Země:
USA, 2010
Mona je dvacetiletá samotářka, jejíž otec onemocněl, když byla ještě dítě a ona se proto upnula k matematice a hledala v ní vykoupení. Nyní je Mona dospělá a jako učitelka matematiky se snaží pomoci studentům překonat jejich krize.Moniným vzorem...

Popis

Mona je dvacetiletá samotářka, jejíž otec onemocněl, když byla ještě dítě a ona se proto upnula k matematice a hledala v ní vykoupení. Nyní je Mona dospělá a jako učitelka matematiky se snaží pomoci studentům překonat jejich krize.

Moniným vzorem byl její zbožňovaný otec, vynikající matematik. Náhle se u něj však projevily příznaky duševní choroby a Mona se stala doslova posedlá čísly. Používala je nejen k řešení příkladů ve škole, ale i k vyhodnocení nepředvídatelných hrozeb světa. Nyní je Mona (Jessica Alba) dospělá a její vztah k pověrám i nadále vzkvétá. Coby učitelka matematiky na základní škole však možná bude muset konečně vylézt ze své ulity. Tento dojemný příběh, vyprávěný s humorem a fantasií, s sebou přináší zvláštní citlivost k realitě duševní choroby.