Nesmrtelná Callasová
Typ:
film
Žánr:
drama, životopisný, romantický, hudební
Délka:
111 min
Země:
Anglie/Španělsko/Francie/Itálie, 2002
Italsko-francouzský film natočil slavný režisér Franco Zeffirelli jako poctu své dávné přítelkyni, operní divě Marii Callasové (ztělesnila ji skvělá Fanny Ardant). Do jejího pařížského bytu přijíždí Larry Kelly (Jeremy Irons), zpěvaččin bývalý...

Popis

Italsko-francouzský film natočil slavný režisér Franco Zeffirelli jako poctu své dávné přítelkyni, operní divě Marii Callasové (ztělesnila ji skvělá Fanny Ardant).

Do jejího pařížského bytu přijíždí Larry Kelly (Jeremy Irons), zpěvaččin bývalý manažer, který se nyní věnuje rockovým kapelám. Místo hvězdy zde nachází zlomenou ženu, ztrácející hlas. Ve snaze probudit v ní někdejší vášeň a pomoci jí vrátit se zpět na výsluní slávy, nabídne Callasové účast na zajímavém projektu: zfilmování opery Carmen, v níž bude pěvkyně hrát a hlas se dosadí v postsynchronu z nahrávky, v níž před lety excelovala. Labutí píseň Marie Callasové vzkřísí i dávný vztah mezi slavnou zpěvačkou a jejím manažerem. V dalších rolích uvidíme Joan Plowrightovou, Jay Rodana a Gabriela Garka.