Zpočátku to vypadá, že film Stephena Hereka s podivným názvem Neříkejte mamince, že pečovatelka zemřela bude černou komedií. Jenže po prologu se promění v pohádkově laděnou humornou historku pro dnešní teenagery. Nápad je poměrně nosný. Matka...

Popis

Zpočátku to vypadá, že film Stephena Hereka s podivným názvem Neříkejte mamince, že pečovatelka zemřela bude černou komedií. Jenže po prologu se promění v pohádkově laděnou humornou historku pro dnešní teenagery. Nápad je poměrně nosný. Matka svěří před odjezdem na dovolenou svých pět dětí (od šesti do sedmnácti let) do péče staré paní, která záhy zemře. Sourozenci se rozhodnou postarat se o sebe bez dospělých. Jenže potřebují peníze, a tak se nejstarší Swell musí vydat do práce.

Náhodou a podvodem získá atraktivní místo, na němž se díky své nebojácnosti a srdnatosti osvědčí; všichni si myslí, že je o deset let starší. Jak dívka poznává tvrdý život, mění se její dosavadní přístup ke světu a ona se začne chovat jinak než dosud. Stává se z ní navenek suverénní mladá žena. Také sourozenci se během krátké doby značně změní. Smířlivé finále samozřejmě vrcholí matčiným návratem. - Tvůrci rozhodně nevyužili všech možností, jež námět nabízel. Záměrně se podřídili očekávanému vkusu publika a spletli dohromady situační komiku, místy vtipné dialogy a značně nadsazené epizody se špetkou melodramatičnosti a s americkou přeslazeností. Tu podtrhly i herecké výkony a výběr písní.