Nepřítel pod hladinou
Typ:
film
Žánr:
thriller, dobrodružný, akční, drama, válečný
Délka:
98 min
Rok:
1957
Posádce amerického torpédoborce Haynes, jenž se plaví vodami jižního Atlantiku, se ani nechce věřit, že se píše rok 1943 a jen několik mil od nich zuří druhá světová válka. Drsní námořníci, toužící po dobrodružství, dokonce svého kapitána...

Popis

Posádce amerického torpédoborce Haynes, jenž se plaví vodami jižního Atlantiku, se ani nechce věřit, že se píše rok 1943 a jen několik mil od nich zuří druhá světová válka. Drsní námořníci, toužící po dobrodružství, dokonce svého kapitána Murrella obviňují, že se všemožně snaží vyhnout boji.

Málokdo z posádky však ví, že velitel je výborným válečníkem, jenž se pouze dosud nevzpamatoval z poslední bitvy, během níž na moři zemřela jeho anglická přítelkyně. Ale již zanedlouho budou moci všichni prokázat svou odvahu, válečné umění i pevné nervy. Na radaru torpédoborce se totiž objeví německá ponorka.

Nikdo z Američanů netuší, že plavidlu velí kapitán Von Stolberg, skvělý důstojník, který pohrdá nacisty i současnou podobou války, kdy lidé byli nahrazeni stroji. Murrellovi se sice podaří Němce vlákat do pasti, avšak bystrý taktik Von Stolberg dokáže v poslední chvíli vyklouznout. Zkušený Murrell ale odhadne směr plavby ponorky a pustí se do jejího pronásledování.