Americké biografické drama inspirované skutečným příběhem vypráví o nadšeném sportovnímu fanouškovi, v jehož sportovní schopnosti nikdo nevěřil, ale on přesto dokázal uskutečnit svůj sen. Jmenoval se Vince Papale. Když kouč fotbalového týmu,...

Popis

Americké biografické drama inspirované skutečným příběhem vypráví o nadšeném sportovnímu fanouškovi, v jehož sportovní schopnosti nikdo nevěřil, ale on přesto dokázal uskutečnit svůj sen.

Jmenoval se Vince Papale. Když kouč fotbalového týmu, jemuž Vince fandí, uspořádá nebývalý vylučovací zkušební zápas, publikum to považuje za ztrátu času. Nikdo přece doposud neobjevil hráče profesionálního fotbalu tímto způsobem. A určitě se žádný z možných kandidátů nepodobal Papaleovi - třicetiletému učiteli na záskok a barmanovi na zkrácený úvazek, který fotbal nehrál dokonce ani ve škole. Navzdory tomu se Vincemu podaří to, o čem vždycky v skrytu duše snil - s trochou štěstí a se spoustou dřiny se z hlediště stadionu, kde sedával na levných místech, dostane na hřiště a jako nejstarší „bažant“ profesionálního fotbalu se stane legendou. V hlavních rolích Mark Wahlberg a Greg Kinnear, režii má Ericson Core.