Nenechám tě odejít
Typ:
film
Žánr:
drama, mystery, kriminální, tv film
Délka:
200 min
Rok:
2001
V roce 1999 byl Tom Capano, bohatý, vlivný a vážený právník z Dewalere obviněn z vraždy své bývalé milenky Anne Marie Fahey. Přestože její tělo, které vyhodil do Atlantického oceánu, nebylo nikdy nalezeno, byl Capano usvědčen a odsouzen k smrti...

Popis

V roce 1999 byl Tom Capano, bohatý, vlivný a vážený právník z Dewalere obviněn z vraždy své bývalé milenky Anne Marie Fahey. Přestože její tělo, které vyhodil do Atlantického oceánu, nebylo nikdy nalezeno, byl Capano usvědčen a odsouzen k smrti injekcí.

Filmový příběh vycházející z úspěšného knihy Ann Rule, začíná v okamžiku, kdy se sourozenci Anne Marie pokoušejí dostat do jejího bytu, protože ji už několik dnů nikdo neviděl. A když uvnitř najdou hnijící ovoce, telefonní záznamník plný nevyzvednutých vzkazů a další známky její dlouhé nepřítomnosti, začnou se obávat nejhoršího. A zatímco se rozbíhá pátrání, odvíjí se ve zpětných záběrech příběh mladé, svobodné a citlivé Anne Marie, která nastupuje do kanceláře guvernéra a na jedné párty potkává Toma Capana, jednoho z nejváženějších a nejvlivnějších obyvatel Wilmingtonu, otce rodiny, hlavního přispěvatele římskokatolického kostela, kam pravidelně chodí s rodinou a také, což ovšem Anne Marie netuší, velký záletník. A Tom kolem nevinné dívky rozehrává vyzkoušený kolotoč sladkých řečí a chutných obědů v příjemných podnicích. Přestože tvrdí kamarádce, že jsou jen dobří přátelé, zkušenější žena má jiný názor.

Čtyřicetiletý muž s manželkou a rodinou nejsou nikdy jen dobří přátelé mladých svobodných žen. Což se ostatně brzy ukáže být víc než aktuální. Capano pokračuje ve svádění a neúprosné bere život i vůli Anne Marie do svých rukou. Zatímco první část dvoudílného příběhu sleduje především vývoj milostného vztahu mezi Capanem a Anne Marie, ve druhé části dostává více prostoru houževnatá dvojice Wilmingtonského detektiva Colma Connollyho a státního žalobce Franka Gugliatta, kteří se dostávají Capanovi na stopu a rozehrávají dramatickou hru kočky s myší. Domýšlivého Capano si vůbec nepřipouští, že by mohl být odhalen, detektivové stahují smyčku spravedlnosti.