Need for Speed
Typ:
film
Žánr:
thriller, akční, drama, kriminální
Délka:
132 min
Motto:
Nadupaný film podle herní legendy
Země:
USA, 2014
Na velká plátna se smykem řítí filmová adaptace ultimátní herní legendy Need For Speed. Přináší vysoko-oktanový adrenalin, jízdu bez limitů a především opojný pocit volnosti z rychlých aut, která se řítí otevřenou krajinou. Ve světě nezákonných...

Popis

Na velká plátna se smykem řítí filmová adaptace ultimátní herní legendy Need For Speed. Přináší vysoko-oktanový adrenalin, jízdu bez limitů a především opojný pocit volnosti z rychlých aut, která se řítí otevřenou krajinou. Ve světě nezákonných silničních závodů se odvíjí osobní příběh pomsty, závod s protivníky a k tomu i téměř nemožný závod s časem napříč kontinentem. Film rychle zařadí na osmý rychlostní stupeň a nohu z plynu už nepustí. Need For Speed je návratem k poctivé podívané s minimem triků. Jejím základem před kamerou jsou skutečná auta, skutečné srážky, kaskadéři a opravdová nefalšovaná rychlost. "Chtěli jsme udělat syrový, drsný film v klasickém stylu bez zbytečného uhlazování," říká režisér Scott Waugh.

V hlavní roli jezdí Aaron Paul známý z cenami ověnčeného seriálu Perníkový táta ( Breaking Bad ), Dominic Cooper ( Mamma Mia!, Capitan America: První Avenger ), a káry, nad nimiž se prostě tají dech.

Hrdinou filmu Need For Speed je automechanik a milovník rychlé jízdy Tobey (Aaron Paul). Ve snaze zachránit svou firmu a dílnu se dá dohromady s arogantním ex-závodníkem NASCARu Dinem Brewsterem (Dominic Cooper). Na obzoru je i dobrý obchod, jenže veškeré plány překazí katastrofa při jednom ze závodů a hlavně podraz jeho nového parťáka. Tobey jde neprávem do vězení a podrazák Dino si dál jede jejich byznys jen na sebe.

Po dvou letech se Tobey vrací z vězení. Rychlost má stále v krvi a je připraven se pomstít. Rozhodne se Dina dostat v očekávaném závodě, o kterém se na nelegálním okruhu mluví jako o Super Bowlu. Vydává se na neuvěřitelnou akcí nabitou jízdu, aby vůbec stihnul start. Před sebou má celý kontinent, jako nechtěnou společnost pak policii a kupu nebezpečných závodníků, které na něj poslal jeho "kamarád" společně s vypsanou odměnou. Všechno je proti němu, ale ve světě luxusních aut rozhoduje vedle ručičky na tachometru i odhodlání a vůle.

Speciálně pro film bylo upraveno celkem 15 nabušených vozidel, z nichž každé stálo 2-3 miliony dolarů. Nemluvě o jejich replikách, které byly zlikvidovány při natáčení scén děsivých bouraček.

K „hvězdám“ Need For Speed patří například španělské GTA Spano s výkonem 900 koňských sil, které se za tři sekundy dokáže dostat na rychlost 96 km/h a v některých scénách jezdí až rychlostí 350 km/h. Těšit se můžete také na Lamborghini Sesto Elemento, tak trochu připomínající Batmobil z filmu Temný rytíř. Hlavní představitel Aaron Paul ve většině scén řídí Ford Mustang Shelby GT500, postavený speciálně pro film. V několika edicích hry Need for Speed se objevilo Bugatti Veyron a ve filmu má své místo také – s neuvěřitelnou maximální rychlostí 429 km/h. Jediné auto, které ho dokáže na silnici ohrozit, je švédský Koenigsegg Agera R, jenž dosahuje rychlosti 439 km/h. A chybět nebude ani McLaren P1, Saleen S7 nebo klasický Gran Torino.