Nebezpečná sopka
Typ:
film
Žánr:
thriller, akční, drama, katastrofický
Délka:
87 min
Země:
Anglie/Kanada/Bulharsko, 2004
Russell Woods během práce na svahu sopky v Jižní Americe přišel o manželku, televizní reportérku Dee, která zahynula přímo před jeho očima, když se zřítila do lávového proudu. Aby pochopil její fascinací přírodními silami, která ji stála život,...

Popis

Russell Woods během práce na svahu sopky v Jižní Americe přišel o manželku, televizní reportérku Dee, která zahynula přímo před jeho očima, když se zřítila do lávového proudu. Aby pochopil její fascinací přírodními silami, která ji stála život, rozhodl se Russell tři měsíce po tragédii odjet do jejího rodného městečka v Itálii. První stopou je už skutečnost, že městečko samotné leží na úpatí velké i když zdánlivě již vyhaslé sopky. Když se navíc začne zajímat o historii její erupcí, narazí na temný kult, který je se sopkou spojen a zdá se, že stále ovlivňuje místní obyvatele.

Sotva se v městečku objeví dostane se do sporu s místní učitelkou Sylvií. Ten se urovná poté kdy se jí Russell představí a vysvětlí jí účel své návštěvy a zájmu o městečko, sopku a její historii. Sylvie ho pošle za místním knězem, otcem Dominicem, který má údajně deníky jeho manželky. Setká se také s němou dívkou Angelou, která ho sleduje, ale když se k ní obrátí, uteče. Jedni ji považují za blázna, jiní za posedlou bláznem. Russell se dozví, že její otec zemřel při důlním neštěstí a ona s matkou byly zasaženy bleskem. Zatímco matku blesk zabil, Angela přežila i když byla téměř dvacet minut ve stavu klinické smrti. Nedokáže mluvit ani psát, dokáže však malovat a zdá se, že má něco důležitého na srdci.

Když se Russell pokouší o dívce něco dozvědět otec Dominic se zlobí a varuje ho, že je Agnela je "zlo" a že je ve styku s mrtvými. Russell však nevzdá a zjistí, že její matka zemřela stejný den jako Dee. Když se dívka pokusí o sebevraždu, Russell ji společně se Sylvií zachrání a odveze do nemocnice. Pochopí, že dívka je médiem, jehož prostřednictvím se s ním pokouší ze záhrobí spojit jeho žena Dee a něco se mu pokouší sdělit. Jak vzápětí pochopí, chce varovat před blížící se erupcí. Otec Dominic i vesničané jsou zpočátku skeptičtí, ale potom se sopka skutečně probudí a Russell pomáhá s evakuací.