Román Petera Careyho, dlouho považovaný za nezfilmovatelný, přetlumočili Carey a režisér Lawrence do omračujícího příběhu zcizení, šílenství a spasení. Směs černé komedie, úchvatných snových sekvencí a pronikavého komentáře o lidském údělu z něj...

Popis

Román Petera Careyho, dlouho považovaný za nezfilmovatelný, přetlumočili Carey a režisér Lawrence do omračujícího příběhu zcizení, šílenství a spasení. Směs černé komedie, úchvatných snových sekvencí a pronikavého komentáře o lidském údělu z něj činí čarodějnou směsici, která nás dovede až k našemu vlastnímu prahu.

„Tohle je příběh blaženého pohledu.“ Těmito slovy nás Harry Joy zve na dovolenou se zástupy proklatců a o devadesát minut později zjistíme, že jsme se nedostali dále, než k našemu vlastnímu prahu. Román Petera Careyho, který byl dlouho považovaný za nezfilmovatelný, přetlumočili Carey a režisér Ray Lawrence do omračujícího příběhu zcizení, šílenství a spasení. Směs černé komedie, úchvatných snových sekvencí a pronikavého komentáře o lidském údělu z něj činí čarodějnou směsici, která koluje žilami jako rtuť ženoucí se k nahnívajícímu srdci moderního sebepohlcování.