Český krátký film o výcviku parašutistů v Dobrovolném svazu lidového letectví. V třímotorovém letadle sloužícím pro potřeby parašutistů jsou připraveni mladí skokani ke svému prvnímu seskoku. Jsou to ti, kteří se, když po prvé spatřili na...

Popis

Český krátký film o výcviku parašutistů v Dobrovolném svazu lidového letectví. V třímotorovém letadle sloužícím pro potřeby parašutistů jsou připraveni mladí skokani ke svému prvnímu seskoku. Jsou to ti, kteří se, když po prvé spatřili na leteckém dnu sportovní parašutisty DOSLETU, přihlásili do para-oddílu. Nyní po absolvování tvrdého výcviku na překážkové dráze a nácvikových můstcích mají zkusit svou připravenost ve skutečnosti.

Mnohým vzaly první dojmy z výšky trochu odvahy, ale to netrvá dlouho. Jakmile se ozvou povely k výskoku, jsou mladí skokani již opět na svých místech. Seskok netrvá dlouho, ale je nezapomenutelným zážitkem. Porašutisté se proto připravují k dalším závažnějším sportovním úkolům: ke skokanským soutěžím, k výškovým seskokům a k výchově nováčků, kteří se stále hojněji hlásí do řad našich parašutistů.