Navždy a daleko
Typ:
film
Žánr:
dobrodružný, drama, romantický
Délka:
140 min
Motto:
Vše, co potřebovali, byla země dost velká pro jejich sny...
Země:
USA, 1992
Tom Cruise a Nicole Kidmanová hrají v kritickém, romantickém, dobrodružném filmu režírovaném Ronem Howardem. Tento dech beroucí příběh začíná na západním pobřeží Irska v roce 1892. Joseph Donelly (Cruise), chudý, mladý farmář byl rozhodnutý...

Popis

Tom Cruise a Nicole Kidmanová hrají v kritickém, romantickém, dobrodružném filmu režírovaném Ronem Howardem. Tento dech beroucí příběh začíná na západním pobřeží Irska v roce 1892.

Joseph Donelly (Cruise), chudý, mladý farmář byl rozhodnutý bojovat za spravedlnost proti utiskujícímu statkáři. Namísto toho však doprovází do Ameriky statkářovu dceru Shannon (Kidman), která zde hledá novou půdu. Po příjezdu do Bostonu, Joseph nachází pro ně vhodné místo a chvíli zkouší boxovat. Ale jeho úspěch nemá dlouhého trvání. Odchází tedy pracovat na železnici.

Je tu do té doby, než mu jeden projíždějící vagón připomene jeho cíl - mít vlastní půdu. Vrací se zpět k Shannon, která žije nešťastně se svým dřívějším snoubencem. Spolu pak uskuteční všechny sny ohledně půdy. WNCN Radio - "Je to nejlepší Ron Howardův film - úžasný příběh".