Ani po smrti neopouští Uga Fantozziho prokletá smůla. Pro nebohého účetního není v nebi volné místo, a tak je poslán zpět čekat, než se nějaké uvolní. Plný energie a odhodlání se rozhodne využít čas k tomu, aby si života pořádně užil a dohnal...

Popis

Ani po smrti neopouští Uga Fantozziho prokletá smůla. Pro nebohého účetního není v nebi volné místo, a tak je poslán zpět čekat, než se nějaké uvolní. Plný energie a odhodlání se rozhodne využít čas k tomu, aby si života pořádně užil a dohnal vše, co zameškal. Ale maléry opět přicházejí. Neteř předstírá vlastní únos, aby získala peníze na vytouženou motorku, a Ugo propadne sexu po telefonu, čímž ruinuje rodinný rozpočet takovým způsobem, že si manželka Pina musí začít vydělávat právě na jedné takové lince. Bývalá kolegyně a dávná láska, slečna Silvaniová, tvrdí, že čeká Ugovo dítě. A aby toho nebylo málo, megašéf Balabam na něj hodí své podvody, takže milý účetní končí v base. Vrcholem smůly je povolávací rozkaz do nebe ve chvíli, kdy je Ugo propuštěn a začíná mistrovství světa ve fotbale.

Ugo Fantozzi je skrátka smoliar. Za jediný deň sa dokázal dostať do väčšieho množstva problémov, ako priemerný človek za celý rok. A teraz umrel. Niekto by si povedal, že sa konečne dožil kľudu. Opak je však pravdou. Fantozzi umrel, ale do neba sa nedostal. Tam je už plno a pre nebohého pána účtovníka nezostalo žiadne voľné miesto, takže bol poslaný späť, a to až dovtedy, kým sa nejaké uvoľní. Fantozzi plný energie a odhodlania sa rozhodne využiť čas naviac k tomu, aby si života poriadne užil a dohnal všetko, čo stratil. S neterou navštívi novú diskotéku, dá jej peniaze na moped a obratne sa zoznámi s krásnou neznámou prostredníctvom erotickej telefónnej linky. Lenže pri svojej príslovečnej smole všetky jeho aktivity razom končia malérom. Neter sa neteší z mopedu dlho, pretože je ukradnutý. Jeho posadnutosť sexom po telefóne značne ruinuje rodinný rozpočet, takže jeho manželka si musí začať privyrábať práve na jednej takej linke. Jeho bývalá kolegyňa a dávna láska, slečna Silvani, tvrdí, že je s ním tehotná. Ako by to nebolo málo, jeho šéf na neho hodí svoje podvody a defraudácie, takže milý Fantozzi skončí v base. A to je chvíľa, kedy príde nový povolávací rozkaz tam hore, kde sa práve uvoľnilo miesto a Fantozzi môže nastúpiť. Jeho vydýchnutie sa však ukáže ako predčasné, pretože ani to nebo nie je čo bývalo. A tak netrvá dlho a pán účtovník má opäť starosti.