Pokračování úspěšného filmu o přátelství malého chlapce a krásného černého koně. To přátelství začalo v roce 1946, když americký kluk Alec a hřebec, kterému chlapec začal říkat Black, jako jediní přežili námořní katastrofu. O rok později však do...

Popis

Pokračování úspěšného filmu o přátelství malého chlapce a krásného černého koně. To přátelství začalo v roce 1946, když americký kluk Alec a hřebec, kterému chlapec začal říkat Black, jako jediní přežili námořní katastrofu. O rok později však do New Yorku připlouvá berberský šejk Abu Ben Išak se svou vnučkou Tabari. Přijeli si pro svého hřebce Šetan a ví, že musí jednat rychle, protože zahlédl v přístavu svého nepřítele Kurra, náčelníka Uruků, a ví, že i on se chce koně zmocnit. V severní Africe se totiž chystají velké závody a Šetan je jedním z favoritů. Proradnému Kurrovi se nepodaří vylákat koně ze stáje, a tak stáj zapálí. Alecovi se naštěstí povede vyvést černého hřebce včas ven. V nastalém zmatku se sice podaří Išakovi koně zmocnit, ale Alec je zahlédne a na posledních chvíli naskočí do jejich náklaďáku. Marně mu Išak v přístavu vysvětluje, že Šetan je jeho kůň a musí se vrátit do své rodné stáje. Chlapci se podaří proniknout na palubu hydroplánu, dostane se do Casablancy a jeho cesta pokračuje s pomocí arabských kluků. Kurr, který mu slíbí, že jej za koněm odveze, jej však nechá napospas osudu v poušti. Naštěstí jej sveze přeplněný autobus a v něm se Alec setká s Tuaregem Rajem, který také jede na závody a stane se jeho dalším pomocníkem na cestě za milovaným hřebcem. Uniknou pronásledování Uruků, podaří se jim po vysilujícím pochodu přejít poušť a nakonec se dostanou do sídla Ben Išaka. Ten jej přivítá jako hosta, ale nechce mu koně vydat. Závod pojede šejkova vnučka Tabari, která je nejlepším jezdcem kmene. Kůň ji však několikrát shodí a poslouchá jen Aleca. Než je závod odstartován, dostane se kůň i Alec znovu do Kurrova zajetí, podaří mu však uprchnout, Išak nakonec souhlasí, aby jel závod Alec. Ještě je tu ovšem záludný Kurr, který během závodu neváhá použít těch nejšpinavějších metod, aby zabránil Šetanovi s Alecem závod vyhrát.

Dobrodružný snímek určený mladším divákům vznikl, stejně jako první díl, v produkci známého Francise Forda Coppoly a také se odehrává ve stejném duchu. Námětem byl román Waltera Farleye a režie se tentokrát ujal Robert Dalva, který u prvního dílu pracoval jako střihač. Vedle nádherné africké přírody a ušlechtilých koní hrají ve filmu hlavní roli Kelly Reno jako Alec Ramsey, Vincent Spano a další.