Bývalý voják Unie chce prodat ranč a se svou snoubenkou vyrazit na východ. Po vraždě jednoho z jeho pomocníků své rozhodnutí změní a dává se do boje. John Parrish bojoval v občanské válce za Unii a stal se kapitánem jezdectva. Utrpěl zranění,...

Popis

Bývalý voják Unie chce prodat ranč a se svou snoubenkou vyrazit na východ. Po vraždě jednoho z jeho pomocníků své rozhodnutí změní a dává se do boje.

John Parrish bojoval v občanské válce za Unii a stal se kapitánem jezdectva. Utrpěl zranění, válka skončila a on se usadil na farmě v údolí, kde choval dobytek a pomalu si doléčoval průstřel plic. Nyní, už uzdravený, by rád ranč prodal a odstěhoval se i se snoubenkou Caroline na východ. V údolí však už nějakou dobu existuje jen jediný kupec, bezohledný majitel ranče Kotva Lee Wilkison, který postupně vykupuje anebo častěji násilím vyhání ostatní farmáře ze země. Po té, co se Parrish stane svědkem bezpráví páchaného Wilkisonovými pistolníky, nemá nejmenší zájem se do problémů místních zaplést. Na žádost Wilkisona odjíždí na Kotvu, aby tam vyjednal prodej svého majetku. Zlomyslný a od pasu dolů ochrnutý velkofarmář jej však bez skrupulí uráží a nabídne mu za ranč směsně malou sumu. Parrish je i tak odhodlán ranč prodat, mezitím ale Wilkisonovi kovbojové jako výhružku umučí jednoho z jeho chlapů, Buda Hinklemana. John Parrish bude muset předvést, co se naučil za války.