Náš přítel Frank
Typ:
film
Žánr:
rodinný
Motto:
Rodinný příběh o zatoulaném psu, který nečekaně zasáhl do života poněkud problematické rodiny.
Země:
USA, 2007
Colin York je přepracovaný, trpí obsedantně kompulsivní poruchou a svůj život drží pohromadě pomocí řady zaběhaných rituálů. V okamžiku, kdy jsou narušeny, začíná se mu klidný život rozpadat. A to ho právě čekají prázdniny na idylickém ostrově v...

Popis

Colin York je přepracovaný, trpí obsedantně kompulsivní poruchou a svůj život drží pohromadě pomocí řady zaběhaných rituálů. V okamžiku, kdy jsou narušeny, začíná se mu klidný život rozpadat. A to ho právě čekají prázdniny na idylickém ostrově v rodinném domku, který zdědila jeho manželka Jennifer. Není divu, že není příliš nadšen.

O nic víc však není nadšena ani jeho dospívající dcera Anna, která zuří, že bude tak dlouho bez přátel a ještě navíc s šestiletým bratrem Patrickem, který má víc vysněných přátel než těch skutečných. Jenže prázdniny, které je čekají rozhodně nebudou obyčejné. A není to jen tím, že se Anna setká s šikovným místním klukem Seanem a změní názor na čas nuceně strávený na ostrově.

Hned po příjezdu totiž Yorkovi zjistí, že obyvatelé ostrova nemluví o ničem jiném než o uprchlém cirkusovém zvířeti, které se prý potuluje po ostrově a živí se odpadky. Chtějí kvůli němu pečlivě hlídat děti, ale Patrik, který se bojí o bezpečí zvířete se ho jednu noc vydá tajně hledat. Místo divokého dravce najde Franka. Zanedbaného, špinavého a nemocného buldoka. To poslední, co Colin potřebuje, je slintající pes, který převrátí jeho spořádaný letní domov naruby.

Chystá se zavolat patřičné úřady, ale děti ho přesvědčí, aby jim psa nechal. Nakonec se domluví na kompromisu. Děti si Franka ponechají dokud se neuzdraví, ale na konci prázdnin ho musejí dát do útulku. Jenže Frank není jen tak obyčejný pes a spojí svůj život s rodinou takovým způsobem, že si to Colin ani nedokázal představit. A tak musí překonat své pochyby a pochopit jako moc ho celá rodina potřebuje.